Kniha Jaroslava Duška a Pavlíny Brzákové rozpráví o důležitosti prvního doteku

18.02.2021 17:53

Jakou roli v životě člověka hraje dotek? Potřebujeme ho, abychom cítili, komunikovali a někdy i naslouchali. Dle nové knihy První dotek od Jaroslava Duška a Pavlíny Brzákové však může být dotek i důvodem mnoha životních nesnázích.

Jaroslav Dušek, Pavlína Brzáková: První dotek

Představme si, že existuje určitá energetická mohoucnost obrovského kvantového pole, Vesmíru, který je propojený na mnoha úrovních. A v jednu chvíli se stane, že se reprezentant Systému dotkne právě narozeného dítěte jako první, vezme si z něj jeho krásnou energii a zároveň do něj Systém reprintuje – vloží. Dokonce to může zafungovat, i když tak učiní nevědomky. Je to prostě „systémový reprezentant“. Právě tohle vysvětlení může odhalovat příčinu, proč tolik lidí prožívá svůj život v obavách a ve strachu. Zvyknou si totiž, že musí všemu, co se jim nakuká, věřit...

 

Pro dítě, které právě přichází na svět, je vesmírně podstatné, kdo se ho dotkne jako první.

 

Kniha První dotek je branou, jíž projdete a dotknete se sebe. Je cestou k vaší svobodě, radosti a štěstí. Měli bychom směřovat k svobodným a vědomým projevům, ke kompetencím, které posilují. Pak posilujeme a prohlubujeme svůj základní stav štěstí… Cožpak můžeme být šťastní, když nám někdo řídí život? Zkusme vrátit sílu maminkám a tatínkům, protože první dotek může být klíčem ke štěstí.

 

288 stran, ISBN: 978-80-7281-548-7, doporučená cena: 299 Kč

 

Kniha První dotek vyšla v listopadu 2020 v nakladatelství Eminent.

 

O autorech

Kniha První dotek je v řadě již třetí knihou, kterou Jaroslav Dušek napsal společně s Pavlínou Brzákovou. Tu můžete znát jako etnoložku a také autorku řady publikací zahrnujících monografie o Květě Fialové či Jaroslavu Duškovi. Pavlína Brzáková se také věnuje studiu kultury sibiřských kočovných pastevců.

 

Na knihu První dotek čtenáři čekali tři roky a dle Duška dvojice nechtěla nic uspěchat. Jedná se prý o knihu zdařilou a sdělnou pro všechny, a to i přesto, že se zabývá takovým tématem, jako je dopad prvního doteku v životě novorozence. Jak již ale fanoušci Jaroslav Duška ví, nejde si tento herec pro seriózní a osudová témata daleko. V jeho předchozí tvorbě se věnoval zejména vlastnímu povídaní o narození, životě a smrti či o jeho vlastních pobytech ve tmě.

 

O knize

A o čem konkrétně kniha První dotek je? Dílo láká na představu toho, že na prvním doteku v životě závisí svoboda jedince. Existuje totiž určitá genetická možnost obrovského kvantového pole či Vesmíru, chcete-li. Ten je propojen na mnoha úrovních a Dušek s Brzákovou v knize s ohledem na tento fakt varují před tím, aby prvním dotekem dítěte místo rodiče nebyl pouhý reprezentant Systému. Je totiž možné, že to by mohla být příčina toho, proč tolik lidí prožívá svůj život ve strachu. Autoři knihy věří, že poté lidé věří, že musí poslouchat všemu, co se jim řekne. Následují tak slepě doktory, právníky, soudce, učitele, zastupitele a starosty.

 

Toto téma přitom není nikterak náhodné, ale čerpá ze zážitků Duškovy rodiny. „V době, kdy se narodil můj táta, byly domácí porody běžné. Byl ročník osmatřicet. Po válce ale přišla péče v podobě nemocnic a porodnic, a tak se nějak zautomatizovala představa, že je normální rodit děti v těchto specializovaných zařízeních. Rodičky už nedoprovázely porodní báby, u porodů se začali objevovat porodníci,“ rozvádí tuto problematiku Jaroslav Dušek.

 

Ten dále upozorňuje, že se lidé zaměřují na duši, ale nesmí zapomínat ani na tělo. Poznat ho dle něj znamená obrovský experiment a neuvěřitelný zázrak. Přitom lze prožívat fungování těla, kdybychom však nesahali po náhradních řešeních a probíhající nepozornost nás vedla k tomu, že bojujeme.

 

Hlavním poselstvím knihy První dotek je tak to, že lze předpokládat, že jsme všichni včetně novorozenců stvořeni tak, abychom v životě obstáli. Učíme se tak, jak život přichází, a to nejen my, ale například i hmyz, vyšší živočichové či stromy. Učíme se tím, že existujeme.

 

Více o knize se můžete také dočíst v rozhovoru s autorem.

 

Nakladatelství Eminent

 

Od roku 1990 vydává se zaměřením na celostní medicínu, zdravý životní styl, psychotroniku, spirituální literaturu a harmonický rozvoj osobnosti. Vydali  unikátní řadu Knih mrtvých a další publikace, jejichž posláním je hledání smyslu lidského života.

 

Zdroj informací a obrázku: nakladatelství Eminent